Katsoulis, Nikolaos (1971-)


Γεννήθηκε: 2 Μαρτίου, Αλεξανδρούπολη (Ελλάδα)
Συνθέτης.
Ξεκίνησε να μαθαίνει Αρμόνιο σε ηλικία 14 ετών. Μετά από 2 χρόνια μεταπήδησε στις σπουδές πιάνου και ταυτόχρονα ξεκίνησε τις σπουδές των θεωρητικών της μουσικής. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο  Αλεξ/πολης το 1988 και ακολούθως έλαβε πτυχίο του τμήματος Ειδίκευσης ‘‘Επιμελητής Κοινωνικής Πρόνοιας’’ του Ενιαίου  Πολυκλαδικού  Λυκείου  το 1989. Από το 1989 σπούδασε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσ/νικης απ’ όπου έλαβε το Πτυχίο Αρμονίας το 1992 με καθηγητή τον Δημήτρη Αθανασιάδη και το πτυχίο Ενοργάνωσης το 1993 με καθηγητή τον Θεόδωρο Ζαρίμπα. Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης του Σύγχρονου Ωδείου Θεσ/νικης. Yπηρέτησε στην Στρατιωτική Μουσική της ΧΙΙ Μεραρχίας στην Αλεξ/πολη ως Φλαουτίστας από το 1993 έως τον Δεκέμβριο του 1994.Το 1995 δίδαξε μουσική στην Νίψα του Δήμου Τραϊανούπολης ως Επιμορφωτής της  Ν.Ε.Λ.Ε. Το 1999  εξέδωσε  C.D. με τραγούδια  του με  τίτλο ‘‘Λευκά  Τριαντάφυλλα’’ και το 2000 το δεύτερο προσωπικό του CD με τίτλο ‘‘SOUNDCOLORS’’. Το 2000 έλαβε το Πτυχίο Αντίστιξης με  καθηγητή  τον  Γ. Ιωαννίδη και  το 2002 το Πτυχίο Φυγής με τον ίδιο καθηγητή με βαθμό Άριστα. To 2000 συμμετείχε σε ηχογράφηση C.D. για τον Σύλλογο το ‘‘Χαμόγελο του Παιδιού’’, το 2006 σε ηχογράφηση για την θεατρική παράσταση του έργου του Λόρκα “Το σπίτι της Περνάλντα Άλμπα” και το 2008 για τις ‘‘ΒΑΚΧΕΣ’’ του ΕΥΡΙΠΙΔΗ σε σκηνοθεσία του Νίκου Ζερβόπουλου και μουσική Βαγγέλη Μάμμου. To 2011 έγραψε μουσική για την Θεατρική ομάδα «Διδύραμβος» με έργο τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου και σκηνοθέτη την Μαρία Βίτσα και το 2015 έγραψε μουσική για την ταινία μικρού μήκους "Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ" σε ποίηση του Δ. Σολωμού και σκηνοθεσία του Γιώργου Μπαρμπαντένη. Από το 1996 έως σήμερα είναι καθηγητής Αρμονίου και θεωρητικών στο Ωδείο «ΦΑΕΘΩΝ» στην Αλεξ/πολη. Κατά  καιρούς  συμμετείχε  σε  διάφορες  συναυλίες  είτε ως  μέλος  Χορωδίας  είτε  ως  Φλαουτίστας. Παράλληλα με τις μουσικές του δραστηριότητες ασχολήθηκε με την Πληροφορική και εξειδικεύτηκε στα προγράμματα μουσικής σημειογραφίας «Sibelius» καθώς και στα προγράμματα Cubase κ.α.  Κατά  το  σχολικό έτος 2003 - 04 προσλήφθηκε από την Α΄ βαθμια Εκπαίδευση ως Ωρομίσθιος  Εκπαιδευτικός  Μουσικός  στο  3ο Δημοτικό  Φερών, κατά  το σχολικό έτος 2004-05  στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χιλής και στο Δημοτικό Σχολείο Μαΐστρου και  το 2005-06 στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χιλής και στο 3ο Δημοτικό Αλεξ/πολης. Το 2006 ολοκλήρωσε παγκόσμιο ηλεκτρονικό λεξικό συνθετών έντεχνης μουσικής της περιόδου από το 500 μ.χ. έως και σήμερα. Το 2009 έγραψε Μουσικό Παραμύθι με τίτλο «ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΑΣΟΣ» για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Αρχιμουσικός στο Δήμο Φερών και τον Οκτώβριο του 2011 διετέλεσε Αρχιμουσικός στην Ν. Βύσσα του Δήμου Ορεστιάδας και το 2012 στoν Μαϊστρο του Δήμου Αλεξ/πολης. Τον Ιανουάριο του 2009 έλαβε το Δίπλωμα Σύνθεσης με καθηγητή τον Αθανάσιο Τρικούπη με βαθμό Άριστα. Την ίδια χρονιά δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα μουσικής σύνθεσης του ονόματος του "Oktapus"
Τον Απρίλιο του 2010, το έργο του «SOUNDWAVES» για ορχήστρα ερμηνεύτηκε από το New Music Ensemble του Πανεπιστημίου Lakehead του Καναδά στο Οντάριο με Δ/ντη ορχήστρας τον Έλληνα καθηγητή Άρη Καραστάθη και το ίδιο έργο σε μεταγραφή για 4 Φλάουτα στο Μεξικό το 2015 και το 2016 στην Κύπρο. Το  1997  συμμετείχε  στην  ίδρυση  της  Μουσικής  Εταιρείας  Αλεξ/πολης. Συμμετοχή σε σεμινάρια σύνθεσης ως ενεργό μέλος με τους Γιάννη Ιωαννίδη και Θεόδωρο Αντωνίου. Το 2013, συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής στο Πανεπιστήμιο «Georges Enescu» στο Iasi της Ρουμανίας. Το 2014 συμμετοχή με την παιδική ορχήστρα του στην Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας στην Αλεξ/πολη και από το 2014 έως σήμερα συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Έργα του έχουν παιχτεί στην Ελλάδα, California, Καναδά, Ν. Κορέα, Μεξικό, Ταϊβάν, Hong Kong και Κύπρο.
Έργα: Monology (Flute & Viola), Miniature (Flute), Acropoli (papermusic), Trio (Flute, Viola, Cello), Sximata, Grammata & Arithoi (piano), STIK2 (cello, piano (for one performer), Metasismikes doniseis (sner & piano) (3 hands for piano – 1 hand for sner), SOS (Percussion Quartet), Egoflaoutoesipiano (Flute & Piano), Κουαρτέτο Εγχόρδων (Gyrismos), Life-Zoi (Voice), ZOO (Orchestra), Fones (Voice & Flute), κομμάτια για Πιάνο (Laxis), Epithimies (Voice & Piano), Omnyei (Chorus), Theatre Music (Paralirima), Kathimerinotita (Tromboni),12 Variations for piano (The Year), Soundwaves (Orchestra), The Sound of the Silence (Flute & Piano),Quintet (Flute/Violin I, Violin II, Viola, VC, Contrabass), 10 Entoles (Voice & Piano), Bussyde (for any instrument), Thrakikon (marimba & /Viola), για Φλάουτο/Βιολί (Greque Baroque), Αρχαία Ελληνική Μουσική για Άρπα/Λύρα - Φωνή & Κρουστό (Ο Δίσκος της Φαιστού) για Σαξόφωνο - Τρομπέτα & Πιάνο (THA GINI), για Σαξόφωνο - Τρομπέτα & 4 χέρια Πιάνο (THA ERGINI), για Φλάουτο & Πιάνο (Friday), για Γκάϊντα (Thrakikon II),  και για οποιαδήποτε Όργανο (ICON) "PAINTMUSIC")