Kavour S. Chris (1990-)


Γεννήθηκε: 2 Ιουλίου, Λευκωσία (Κύπρο)
Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο ωδείο Φουντούλη στο Βόλο 4,5 χρόνια αργότερα στην τάξη του Αρμονίου, αργότερα όταν βρέθηκε στο Διδυμότειχο μεταπήδησε στο πιάνο στην ηλικία πλέον των 12, στο ωδείο Θρακία Μούσα. Στην ηλικία των 14 πήρε το πτυχίο Αρμονίας και την επόμενη χρονιά στα 15 του η οικογένεια του βρέθηκε στην Πολωνία όπου και συνέχισε τη μουσική, παίρνοντας μαθήματα Αντίστιξης. Στα16 παρακολούθησε ένα μάθημα 2 εξαμήνων στο πανεπιστήμιο του Cambridge με θέμα τη Σύνθεση. Αφού, μετά από ένα χρόνο, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πήρε και το πτυχίο Αντίστιξης. Στην ηλικία των 18 πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης. Συνέχισε και για το πτυχίο Φούγκας και Ενοργάνωσης Πνευστών Συνόλων που 
ολοκλήρωσε 2 χρόνια αργότερα. Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Σχολής έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις στην τάξη της Σύνθεσης στο Κ.Ω.Θ. όπου και βρίσκεται τώρα στον πρώτο χρόνο. Εδώ και 5 χρόνια είναι πιανίστας της Τετράφωνης Ευρωπαϊκής Χορωδίας της Αγίας Κυριακής, η οποία έχει δώσει συναυλίες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και έχει βραβευτεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς χορωδιών.
Έργα: Σουίτα για Βιολί, για Τσέλο & Πιάνο, 2 Σπουδές - 2 Πρελούδια - 2 Μαζούρκες - 1 Polonaise για Πιάνο, για σόλο Φλάουτο (Pastorale) και Σονάτα για Βιόλα & Πιάνο.