Lotis, Theodoros (1967-)

Γεννήθηκε: 29 Αυγούστου, Θεσσαλονίκη (Ελλάδα)
Συνθέτης
Σπούδασε κιθάρα, φλάουτο, ηλεκτροακουστική σύνθεση και πλαστικές τέχνες στην Ελλάδα, Βέλγιο και Αγγλία. Συναυλίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ στην Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία και βόρεια και νότια Αμερική. Έλαβε πρώτα, δεύτερα βραβεία και διακρίσεις στους διαγωνισμούς  σύνθεσης TimePlayJeudeTemps 2003 (Αγγλία-Καναδάς), Metamorphoses 2000 και 2002 (Βέλγιο), Luigi Russolo 2000 και 2002 (Ιταλία), CIMESP 2001 (Βραζιλία),Sculpted Sound Composers Competition (Αγγλία), Bourges 2000 (Γαλλία). Το 2002 απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Εκτέλεσης Ηλεκτροακουστικής Μουσικής, στις Βρυξέλλες από τον οργανισμό Musiques & Recherches που χρηματοδοτήθηκε από το Fonds Européendes Sociétés d'Auteurspourla Musique. Έχει δεχθεί αναθέσεις για σύνθεση έργων από τους οργανισμούς Musiqueset Recherches, το Υπουργείο Πολιτισμού της Βαλλονίας και τον οργανισμό CERA (Βέλγιο 1997, 2000, 2012), τον Sculpted Sound Composers Competition και The Trustees of the Estorick Foundation (Αγγλία 2000-2001), τον Amicidella Musicadi Cagliari (Ιταλία 2000), το Φεστιβάλ Visiones Sonoras (Μεξικό 2007) και την κλαρινετίστα Esther Lamneck (Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης ως προσκεκλημένος συνθέτης το 2012). Αφού συνέθεσε έργα για οργανικά σύνολα και κυρίως για το χορό και το θέατρο, οι πρόσφατες ερευνητικές του δραστηριότητες στον τομέα της σύνθεσης εστιάζουν στο ηχητικό φάσμα, το ηχόχρωμα, τον ηχητικό χώρο και τις σχέσεις του με το φως. Το 2003 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές με καθηγητή τον Denis Smalley στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με υποτροφίες από τη Βρετανική Ακαδημία (Artsand Humanities Research Board) και το Ίδρυμα Α. Ωνάσης. Δίδαξε σύνθεση και ανάλυση ηλεκτροακουστικής μουσικής στο GoldsmithsCollege - Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο ΤΕΙ Κρήτης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής ως προσκεκλημένος συνθέτης. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου όπου διδάσκει μαθήματα Ηχητικών Τεχνών, Ηλεκτροακουστικής Σύνθεσης, Ιστορίας και Αισθητικής της Ηλεκτροακουστικής Μουσικής, Μουσικής Πληροφορικής, Μουσικού Προγραμματισμού και Ζωντανής Ηλεκτρονικής Μουσικής (Σύνολο Live Electronics). Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και της Ελληνικής Εταιρίας Ακουστικής Οικολογίας. Η μουσική του κυκλοφορεί από την καναδική εταιρία Empreintes Digitales (www.electrocd.com). www.lotis.gr
Μεγάλο μέρος της μουσικής του δημιουργίας αφιερώνεται σε δομημένους αυτοσχεδιασμούς με σύνολα οργάνων και υπολογιστών
 Έργα:  
-          Portrait d’une manifestante (ακουσματική μουσική, 8 κανάλια), 2014
-          Seven spaces of ether (κλαρινέτο, tape, live electronics), 2012-13
-          Tribal cities (οπτικοακουστική εγκατάσταση), 2012
-          Li Po (φλάουτο, tape, live electronics), 2011
-          Le grain d’Annette (ακουσματική μουσική), 2010
-          Instant of a crystal glass (ακουσματική μουσική), 2007
-          Ecolapsis (μουσική για χορό, 8 κανάλια), 2007
(Insects, Frog, Duet, Alexia’s dance, Blind mans’ buff, Natasha’s monologue, Elle est mere, Squash, Soulevement Instantane)
- Egg (μουσική για την ομώνυμη εγκατάσταση της Μαριάννας Στραπατσάκη), 2006
-          Rhapsody on a windy night (σοπράνο, tape), 2000
-          Rhapsody on a windy night (ακουσματική μουσική), 2000-3
-          Theories under water (ακουσματική μουσική), 2002
-          A south wind will bring the sand (ακουσματική μουσική), 2002
-          Arioso dolente/Beethoven op. 110 (ακουσματική μουσική), 2002
-          Sibylla’s voice (ακουσματική μουσική), 2001
-          Shadows (ακουσματική μουσική), 2000
-          Le grain de Bruxelles (ακουσματική μουσική), 1997
-          La mer profonde (ακουσματική μουσική), 1996
-          La mer bleu (ακουσματική μουσική), 1996
-          Μουσική για θέατρο (Δάφνες και πικροδάφνες, Ο καραγκιόζης παραλίγο βεζύρης, Τα κόκκινα φανάρια κ.α.), 1994-6                                                                         (προσωπική μαρτυρία)